Conditen historia
Kesäyö Naantalissa.Vuosi 1969.
Mitä mahtoi konditoriamestari Carl-Johan Borgin mielessä liikkua? Aamulla hän avaisi oman konditorian ovet ensimmäistä kertaa ja toivottaisi paikkakuntalaiset peremmälle pullan tuoksuiseen liikkeeseensä.
Luottamus omaan osaamiseen oli kova, olihan oppia haettu aina Sveitsistä ja Ruotsista asti. Vilkkaassa satamakaupungissa pitäisi asiakkaitakin riittää. Mutta silti, tänä yönä mestarinkin oli vaikea pitää ajatukset kasassa.
Pienen myymälän tiski ei ollut koolla pilattu, mutta sitäkin houkuttelevampi siitä aamuun mennessä tuli. Vaihtoehtoja oli tarjolla laidasta laitaan, mukana vähän harvinaisempiakin herkkuja. Valikoimaa tärkeämpi oli kuitenkin maku. Siitä eisopinut tinkiä, ei tänään eikä huomenna. Kun tuo ensimmäinen päivä oli viimein takana, mestari halusi asiakkailta saadun palautteen jatkuvan positiivisena.
Miten varmistaa ensiluokkainen lopputulos ja hyvä maku myös tulevaisuudessa?
Laadun takeeksi Carl-Johan päätti tuoda tarvitsemansa raaka-aineet itse maahan. Se oli päätös, joka maistuu hyvältä vielä tänäkin päivänä. Ei tainnut Carl-Johan tuolloin tietää, että 2000-luvulla hänen perustamansa yritys olisi yksi Suomen johtavista leipomo- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineiden maahantuonti- ja tukkuliikkeistä.